Jdi na obsah Jdi na menu
 


Óčko Gold

19. 1. 2018

Óčko Star

Na český televizní trh vstoupila další hudební televize - Óčko Star. Jedná se o druhý program známé české stanice Óčko, která nyní pracuje na svém třetím programu.

Vysílatel televize Óčko Star se rozhodl pro distribuci využít kapacit celoplošného DVB-T multiplexu 3, který provozuje společnost Czech Digital Group (CDG).

 Stejný multiplex šíří také hlavní kanál Óčko. Díky tomu je stanice od počátku dostupná pro 95,7 procent obyvatel České republiky. Óčko Star se stal sedmým celoplošným programem v této síti po kanálech Óčko, Prima LOVE, Prima Zoom, Šlágr TV a rozhlasové stanice Proglas. V prvních šesti měsících bylo Óčko Gold šířeno v pilotním režimu. Druhý program Óčka se objevil také v nabídce provozovatele největší kabelové sítě UPC Česká republika. Postupně se objevil v nabídkách dalších operátorů. Óčko Star je i na satelitu. Vedle DVB-T a kabelových sítí je možné Óčko Star sledovat i na internetu přes stránky ocko.tv.

Óčko Star se zaměřuje na největší hity od 60. až do 90. let a to jak z české a slovenské scény, tak od mezinárodních interpretů. Má za cíl zaujmout diváka, který klade důraz na hodnoty a kvalitu a současně se chce bavit. Óčko Star cílí na ženy i muže ve věku od 35 let a zcela jistě příjemně překvapí i rockery, kteří v plánované programové skladbě mají svůj blok.

K 1.7.2013 spustil provozovatel Óčka třetí program