Jdi na obsah Jdi na menu
 


Důležité upozornění

22. 5. 2024

22.5.2024 Výpadky SKYLINKU od ranních hodin po změnách parametrů!

Nefungují Vám na satelitní platformě Skylink některé programy televize Prima, České televize či kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4?

Pravděpodobně se Vás týkají velké změny v distribuci stanic na uvedené česko-slovenské platformě.

Společnost M7 Group v noci na středu 22.5.2024 provedla poměrně hodně změn v distribuci některých programů na pozici 23,5°E, které jsou aktuálně zaparkované na družici Astra 3B a Astra 3C. Většina pronajatých transpondérů firmou M7 Group změnila své vysílací parametry a je nutné opětovné přeladění vašeho zařízení!

-------------------------------------------------------------------------

ZMĚNA POŘADÍ PROGRAMŮ OD 28. 2.

V úterý 28. 2. 2023 Skylink změnil pořadí programů. Vaše stávající programy budou fungovat i nadále, jen je najdete na jiné pozici.

Nové pořadí programů včetně informací jak je naladit, naleznete na :https://www.skylink.cz/ke-stazeni

INFORMACE PRO ZÁKAZNÍKY SATELITNÍ TELEVIZE  
 
Změny se liší v závislosti na tom, zda máte přijímač vybavený funkcí FastScan, případně zařízení s certifikací Skylink READY.
 
FastScan je funkce automatického ladění a uspořádání programů, kterou je vybavena většina satelitních přijímačů, novější CA moduly a většina satelitních přijímačů s certifikací Skylink READY. Zda máte satelitní přijímač nebo CA modul se zapnutou funkcí FastScan, poznáte jednoduše podle toho, že se vám nový program CANAL+ Action automaticky objevil na pátém místě v pořadí programů.
 
1/ Zákazníci s přijímačem vybaveným funkcí FastScan (nebo se zařízením s certifikací Skylink READY)

Nové řazení programů ve vašem případě proběhlo automaticky, nemusíte tedy nic řešit. Pokud vám nové pořadí programů nevyhovuje a váš satelitní přijímač umožňuje vytvoření seznamu oblíbených programů, můžete si programy v tomto seznamu seřadit dle své volby. Přesný postup, jak seznam oblíbených programů vytvořit, naleznete v manuálu svého satelitního přijímače. V případě, že již seznam oblíbených programů používáte, pořadí programů se v něm nezměnilo. Co takhle přidat si do seznamu náš nový program CANAL+ Action?
   
2/ Zákazníci s přijímačem bez funkce FastScan (případně se zařízením bez certifikace Skylink READY)

Pokud se vám na pátém místě v pořadí programů automaticky neobjevil nový program CANAL+ Action, váš přijímač funkci FastScan nemá. Vaše pořadí programů se nezměnilo, vše máte na stejné pozici jako doposud. Abyste si užili nový program CANAL+ Action, je potřeba si ho naladit manuálně.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O blížícím se konci vysílačů v DVB-T informoval piktogram vložený do vysílání ČT!

piktogram-na-blizici-se-vypnuti.jpg

Nyní je příjem možný už jen v novém standartu DVB-T2!

Parametry pro ladění DVB-T2 a ČT3 HD najdete zde:

https://www.videotvsat.cz/clanky/dvb-t-pozemni-prijem/prijem-dvb-t.html

Více : http://www.videotvsat.cz/clanky/dvb-t-pozemni-prijem/vypinani-dvb-t.html

Pro příjem nového vysílání DVB-T2 je na starších TV (cca starší 2,5 let) potřebný set top box s podporou DVB-T2/ HEVC 265 nebo koupě nového televizoru. Doporučeny jsou tzv. certifikované přijímače, které byly otestovány pro české prostředí-mají certifikát CRA.

Musíte si však uvědomit, že jsme v Poděbradech a přilehlém okolí již na konci digitálního DVB-T/T2 příjmu a jsou s ním zpravidla problémy. Také se nám zde sbíhá 7 vysílačů s podobnými příjmovými podmínkami!

Zejména pak při špatném počasí ( hustý déšť, sněžení, mlhy, rušení od mobilních operátorů službou CDMA, LTE a pod.) !

Pak velmi záleží na vaší pozici, dobré anténě, předzesilovači či zesilovači, na kvalitě koaxiálního svodu a citlivosti tuneru DVB-T/T2 přijímače!

Cokoliv z výše uvedeného bude nevhodné, nebude signál stabilní a bude vám kostičkovat nebo budete bez signálu, třeba jen na některém Multiplexu- zpravidla vypadává MUX 4 - Nova2, Nova Gold, Nova Action, Relax, Rebel atd... !!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

STA - úpravy pro nové vysílání DVB-T2

V Poděbradech lze naladit nový signál v normě DVB-T2 v panelových, či bytových domech v STA od 31.3.2018 ( na nových televizorech nebo nových set top boxech s H.265 tunerem), kde již proběhla úprava rozvodové technologie převážně instalace programovatelného zesilovače s doplněním o filtry LTE, minimálně na těchto adresách:

http://www.videotvsat.cz/clanky/sta-upravy-na-dvb-t2/sta-seznam-adres.html