Jdi na obsah Jdi na menu
 


JOJ Family

8. 1. 2017

JOJ Family pro ČR.

Nový televizní kanál JOJ Family ze skupiny JOJ začal oficiálně vysílat na českém trhu 5.9.2016 v 16:00 hodin. Rodinný program složený především z produkce televize JOJ, který je dostupný v DVB-T multiplexu 4 v SD, v HD u operátora platformy Skylink.

JOJ Family se zaměří především na vlastní produkci televize JOJ - divákům proto přinese zejména zpravodajství, vlastní magazíny, úspěšné seriály, show a také scripted reality formát. Některé pořady budou předabovány do češtiny, jiné budou odvysílány v původním znění - ve slovenštině. Jedním z taháků nové stanice bude talentová show Česko Slovensko má talent, která tentokrát nebude v Česku na TV Prima ale právě na nové stanici JOJ Family.

Program JOJ Family bude zpočátku složen pouze ze slovenské produkce. V budoucnu se v programovém schématu stanice mohou objevit i zahraniční filmy. Nicméně klíčovým obsahem budou pořady vlastní tvorby. Pro filmové fanoušky má skupina JOJ ve svém portfoliu stanici JOJ Cinema. Ta se vysílá v češtině nejenom na Slovensku ale i v Česku.

Stanice JOJ Family je určena výhradně pro český trh, na kterém má nahradit stávající slovenské programy TV JOJ, JOJ PLUS a WAU, které jsou šířeny na území České republiky neoficiálně, zpravidla šlo o testy.

Jak naladit JOJ Family?

Vysílá se v MUX 4 regionálně, tedy stejně jako Nova Gold, Nova 2, Mňam TV,ale jen v některých lokalitách.

 Může od diváků vyžadovat aktivaci ladění programů na jejich set-top-boxech, či TV přijímačích vybavených DVB-T tunerem v těch případech, kdy si nový program přijímač nenaladí automaticky sám. Pro tento případ doporučujeme následující postup:

  • Vyberte v ovládacím menu přijímače (většinou označeném jako „set up“) záložku „ladění“ (tuning).
  • Vyberte možnost ručního ladění (manual tuning).
  • Nastavte na MUX4 a potvrďte tuto volbu (OK – enter).
  • Seznam v naší lokalitě naleznete na: http://www.videotvsat.cz/clanky/dvb-t-pozemni-prijem/prijem-dvb-t.html

  • Nový program by se měl během několika vteřin v seznamu programů objevit.

V případě, že se nový program neobjeví, lze v záložce „ladění“ (tuning) zvolit možnost automatického ladění (automatic tuning); tato volba zajistí kompletní opětovné naladění všech TV programů v dostupných multiplexech, ale pozor: zpravidla vám zpřehází čísla stanic, na které jste byli naučení.