Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anténa+

20. 4. 2022
20.4.2022

Operátor satelitní a internetové platformy Skylink přestal prodávat novým zájemcům svoji placenou televizi šířenou prostřednictvím pozemních vysílačů pod značkou Skylink Anténa+. Stávajícím klientům je služba nadále dostupná v nezměněném rozsahu.

"K zastavení prodejů Antény+ došlo po necelých dvou letech provozu. Nyní vyhodnocujeme efektivitu této služby," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která služby Skylink, freeSAT a Anténa+ provozuje. "Není to výdělečná záležitost," dodává.

Zatím není jasné, zda služba bude pokračovat, rozvíjet se do dalších regionů či bude uzavřena. "O dalším osudu dosud není rozhodnuto," říká webu parabola.cz Jaromír Glisník.

"Za ty dva roky se nám nepodařilo získat celostátní terestrické frekvence a řekl bych, že jsou v nedohlednu," poznamenal Jaromír Glisník.

Na start služby měly negativní dopady vládní covidové omezení a uzavření maloobchodních prodejen, které měly být hlavním dodavatelem přijímací techniky pro službu Anténa+, především pro dekódovací modul.

Služba Anténa+ aktuálně obsahuje stanice Nova Sport 1, Nova Sport 2, CS Film, AMC, JOJ Cinema, Film+, Viasat History, Viasat Nature, Nat Geo, Nat Geo Wild, Minimax, Disney, Leo TV a volně šířený program Praha TV.
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30.09.2020

Skylink zavádí novou službu Anténa+, která jako první v Čechách významně rozšíří programovou nabídku pozemního vysílání

 

Satelitní a internetová televize Skylink, která patří k nejdéle působícím službám placené televize u nás a na Slovensku, spouští v říjnu 2020 novou službu Anténa+.

 

Tato revoluční novinka je určena divákům, kteří přijímají televizní signál přes klasickou anténu (terestrické / pozemní vysílání). Poprvé v Čechách tak Skylink zpřístupní prémiové programy i těm, kteří si doposud nemohli užívat širokou programovou nabídku satelitních, kabelových nebo internetových televizí. Služba Anténa+ rozšíří pozemní vysílání o 10 programů různých žánrů. Chybět nebudou sportovní přenosy, filmy bez reklam, dokumenty o přírodě nebo historii, pořady pro děti či „kanál pro dospělé". Součástí služby Anténa+ navíc budou programy Nova a Prima v žádané HD kvalitě. Anténa+ bude zatím dostupná v Praze a jejím okolí.

 

Cena služby Anténa+ je 125 Kč měsíčně a každý zákazník si ji může předplácet podle své volby na 1 až 12 měsíců. Startovací balíček stojí 499 Kč a obsahuje cenu za modul Anténa+ (249 Kč) a předplatné na první dva měsíce (2 x 125 Kč/měs).

Součástí služby Skylink Anténa+ je i internetová televize Skylink Live TV, se kterou může zákazník zdarma sledovat živě nebo zpětně z archivu nejen všechny programy Antény+, ale rovněž všechny nejoblíbenější televizní stanice přijímané přes anténu. Navíc má k dispozici bohatou videotéku se stovkami skvělých pořadů. A to nejen na chytré televizi, ale i na počítači, mobilu nebo tabletu. Bez dalších poplatků.

„Chtěli jsme, aby bylo zprovoznění služby Anténa+ pro diváky co nejjednodušší a bez jakékoliv instalace. Jediné, co potřebujete, je televizní přijímač s vestavěným DVB-T2 tunerem a slotem pro CA modul a dále být v oblasti pokrytí signálem," vysvětluje Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, provozující značku Skylink.

 „Je součástí naší dlouhodobé strategie využívat všech dostupných distribučních kanálů tak, abychom byli vždy co nejblíže našim divákům a umožnili jim sledovat jejich oblíbené seriály, zábavné show, sportovní akce i aktuální zpravodajství. Proto vítáme novou možnost, kterou tato platforma přináší," uvedli ve svém společném prohlášení Klára Brachtlová a Jan Vlček, generální ředitelé TV Nova.

„Jsme rádi, že diváci mohou sledovat náš hlavní kanál Prima v HD rozlišení i na nové placené terestrické platformě Skylink Anténa+. Kromě oblíbených seriálů, jako jsou Slunečná a Sestřičky Modrý kód, se denně mohou těšit na zpravodajství z domova i ze světa, filmy pro celou rodinu a celou řadu dalších pořadů v té nejvyšší kvalitě," říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Startovací balíček si diváci budou moci zakoupit na webu www.antenaplus.cz, anebo v prodejnách Datart v Praze a okolí.

 

PR M7 Group

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pokrytí této sítě je v současnosti velmi malé, neboť vysílá malým výkonem a z jiných vysílačů-lokalit, než je váš dosavadní příjem. 

Na Poděbradsku je tato síť na hranici příjmu.