Jdi na obsah Jdi na menu
 


Důležité upozornění

19. 3. 2024

19.3.2024 Výpadky SKYLINKU od ranních hodin!

Jde jen TV NOE ostatní programy vypadávají!

-------------------------------------------------------------------------

ZMĚNA POŘADÍ PROGRAMŮ OD 28. 2.

V úterý 28. 2. 2023 Skylink změnil pořadí programů. Vaše stávající programy budou fungovat i nadále, jen je najdete na jiné pozici.

Nové pořadí programů včetně informací jak je naladit, naleznete na :https://www.skylink.cz/ke-stazeni

INFORMACE PRO ZÁKAZNÍKY SATELITNÍ TELEVIZE  
 
Změny se liší v závislosti na tom, zda máte přijímač vybavený funkcí FastScan, případně zařízení s certifikací Skylink READY.
 
FastScan je funkce automatického ladění a uspořádání programů, kterou je vybavena většina satelitních přijímačů, novější CA moduly a většina satelitních přijímačů s certifikací Skylink READY. Zda máte satelitní přijímač nebo CA modul se zapnutou funkcí FastScan, poznáte jednoduše podle toho, že se vám nový program CANAL+ Action automaticky objevil na pátém místě v pořadí programů.
 
1/ Zákazníci s přijímačem vybaveným funkcí FastScan (nebo se zařízením s certifikací Skylink READY)

Nové řazení programů ve vašem případě proběhlo automaticky, nemusíte tedy nic řešit. Pokud vám nové pořadí programů nevyhovuje a váš satelitní přijímač umožňuje vytvoření seznamu oblíbených programů, můžete si programy v tomto seznamu seřadit dle své volby. Přesný postup, jak seznam oblíbených programů vytvořit, naleznete v manuálu svého satelitního přijímače. V případě, že již seznam oblíbených programů používáte, pořadí programů se v něm nezměnilo. Co takhle přidat si do seznamu náš nový program CANAL+ Action?
   
2/ Zákazníci s přijímačem bez funkce FastScan (případně se zařízením bez certifikace Skylink READY)

Pokud se vám na pátém místě v pořadí programů automaticky neobjevil nový program CANAL+ Action, váš přijímač funkci FastScan nemá. Vaše pořadí programů se nezměnilo, vše máte na stejné pozici jako doposud. Abyste si užili nový program CANAL+ Action, je potřeba si ho naladit manuálně.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O blížícím se konci vysílačů v DVB-T informoval piktogram vložený do vysílání ČT!

piktogram-na-blizici-se-vypnuti.jpg

Nyní je příjem možný už jen v novém standartu DVB-T2!

Parametry pro ladění DVB-T2 a ČT3 HD najdete zde:

https://www.videotvsat.cz/clanky/dvb-t-pozemni-prijem/prijem-dvb-t.html

Více : http://www.videotvsat.cz/clanky/dvb-t-pozemni-prijem/vypinani-dvb-t.html

Pro příjem nového vysílání DVB-T2 je na starších TV (cca starší 2,5 let) potřebný set top box s podporou DVB-T2/ HEVC 265 nebo koupě nového televizoru. Doporučeny jsou tzv. certifikované přijímače, které byly otestovány pro české prostředí-mají certifikát CRA.

Musíte si však uvědomit, že jsme v Poděbradech a přilehlém okolí již na konci digitálního DVB-T/T2 příjmu a jsou s ním zpravidla problémy. Také se nám zde sbíhá 7 vysílačů s podobnými příjmovými podmínkami!

Zejména pak při špatném počasí ( hustý déšť, sněžení, mlhy, rušení od mobilních operátorů službou CDMA, LTE a pod.) !

Pak velmi záleží na vaší pozici, dobré anténě, předzesilovači či zesilovači, na kvalitě koaxiálního svodu a citlivosti tuneru DVB-T/T2 přijímače!

Cokoliv z výše uvedeného bude nevhodné, nebude signál stabilní a bude vám kostičkovat nebo budete bez signálu, třeba jen na některém Multiplexu- zpravidla vypadává MUX 4 - Nova2, Nova Gold, Nova Action, Relax, Rebel atd... !!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

STA - úpravy pro nové vysílání DVB-T2

V Poděbradech lze naladit nový signál v normě DVB-T2 v panelových, či bytových domech v STA od 31.3.2018 ( na nových televizorech nebo nových set top boxech s H.265 tunerem), kde již proběhla úprava rozvodové technologie převážně instalace programovatelného zesilovače s doplněním o filtry LTE, minimálně na těchto adresách:

http://www.videotvsat.cz/clanky/sta-upravy-na-dvb-t2/sta-seznam-adres.html